FogF24-StundomFroelund-Web

Stundom x Jonas Frølund

Folk Quartet

To musikalske verdener mødes, når klarinet-ekvilibristen Jonas Frølund og den prisvindende folkemusiktrio Stundom står på scenen: Sammen leverer de en medrivende, følsom og genre-flydende koncert, der bevæger sig ind og ud af folkemusikken og den klassiske.

Kvartetten udgav i starten af 2024 deres fælles livealbum Fragmenter af en dans. Musikken blev optaget af DR i sommeren 2023 og siden bragt i radioen som P2-koncert.

De beskriver selv musikken således:
Da vi mødtes, fandt vi hurtigt ud af, hvor meget folkemusik der er i klassisk musik, og hvor meget klassisk musik der også er i folkemusikken. Vekslen mellem det legende, impulsive og improviserende til det arrangerede og præcise. 

Vi snakkede også meget om dansen. Dansen, som er så levende og uadskillelig fra folkemusikken, og som også har dybe bånd til den klassiske musik: Ballet, wienervals, gigue, menuet, polonaise; polka, schottisch, hopsa, mazurka og sønderhoning. På tværs af personligheder, genrer og traditioner har vi sammen digtet et fælles sprog.

Den musik, I skal høre, er en blanding af Stundoms egne stykker, klassiske værker af Béla Bartók og de danske komponister Carl Nielsen, Vagn Holmboe, og Bent Sørensen samt et værk af den dansk/amerikanske komponist Lil Lacys “Længsel”, som hun har komponeret særligt til dette musikalske møde.

FogF24-Sol

Stundom

Stundom er lyden af ny nordisk folkemusik: Med en kærlighed til akustiske instrumenter inviterer trioen ind i deres eventyrlige lydunivers inspireret af filmmusik, kammermusik og traditionel nordisk folkemusik. Emma Elmøe (violin), Julian Svejgaard (klaver) og Villads Hoffmann (cittern) deler en helt særlig kemi, og når de er sammen på scenen, udfolder der sig fortællinger og stemninger, som får tiden til at stå stille. De har gæstet BBC, DR P2, Roskilde Festival, Celtic Connections [UK], og Tønder Festival, og derudover er trioen faste gæsteundervisere på Sankt Annæ Gymnasium i København – en af Danmarks mest betydningsfulde institutioner for landets musikalske talentmasse.

FogF24-Mane

Jonas Frølund

Jonas Frølund (f. 1996 i Roskilde) er en alsidig ung dansk klarinettist og musikalsk iværksætter, uddannet fra Musikkonservatoriet i Paris i 2022. Han forfølger i øjeblikket en karriere som solist og kammermusiker udover sine engagementer i Underholdningsorkestret som første-klarinettist samt i den fremadstormende blæserkvintet V Coloris. Senest har han udgivet det anmelderroste soloalbum “Solo Alone and More”.

I løbet af sine studieår vandt Jonas blandt andet 1. pris i den 5. internationale klarinetkonkurrence i Lissabon 2019 og en Honorary Mention i Prague Spring International Music Competition 2022. Andre nylige anerkendelser inkluderer 2021-prisen fra Musikanmelderringen og muligheden for at være "Artist’s Choice" på BBC Radio 3 i maj 2023.