FogF24-SpecialConcert3

Stundom x Jonas Frølund

21:45, Thursday, June 20

About the Concert

English:

Details TBA

Danish:

To musikalske verdener mødes, når klarinet-ekvilibristen Jonas Frølund og den prisvindende folkemusiktrio Stundom står på scenen: Sammen leverer de en medrivende, følsom og genre-flydende koncert, der bevæger sig ind og ud af folkemusikken og den klassiske.

Kvartetten udgav i starten af 2024 deres fælles livealbum Fragmenter af en dans. Musikken blev optaget af DR i sommeren 2023 og siden bragt i radioen som P2-koncert.

De beskriver selv musikken således:
Da vi mødtes, fandt vi hurtigt ud af, hvor meget folkemusik der er i klassisk musik, og hvor meget klassisk musik der også er i folkemusikken. Vekslen mellem det legende, impulsive og improviserende til det arrangerede og præcise. 

Vi snakkede også meget om dansen. Dansen, som er så levende og uadskillelig fra folkemusikken, og som også har dybe bånd til den klassiske musik: Ballet, wienervals, gigue, menuet, polonaise; polka, schottisch, hopsa, mazurka og sønderhoning. På tværs af personligheder, genrer og traditioner har vi sammen digtet et fælles sprog.

Den musik, I skal høre, er en blanding af Stundoms egne stykker, klassiske værker af Béla Bartók og de danske komponister Carl Nielsen, Vagn Holmboe, og Bent Sørensen samt et værk af den dansk/amerikanske komponist Lil Lacys “Længsel”, som hun har komponeret særligt til dette musikalske møde.

Lineup

Stundom x Jonas Frølund

Jonas Frølund (clarinet & saxophone), Emma Kragh-Elmøe (violin & viola), Julian Svejgaard (keys), Villads Hoffmann (cittern & viola).

What to expect

Dance is everywhere! As an inseparable part of folk music, the movement of dance is also seen in various ways within the classical genre: waltzes, polkas, ballet, menuet and much more. Come and feel the swing and rhythm when folk music meets classical elements — let's dance the night away!