Anna-1
anna egholm

Hvad lytter du helst til — udover klassisk musik?
Når det kommer til ikke-klassisk musik, foregår min lytning meget i faser. Lige i øjeblikket er jeg ekstremt betaget af Glenn Miller - er generelt meget glad for gammel jazzmusik, men lytter også gerne til 70'er-90'er pop og rock. Derudover lytter jeg for tiden en del til Esperanza Spalding, da jeg finder både hendes stemme og basspil guddommeligt smukke og følsomme.

Hvad er det bedste ved dit instrument?
Jeg tror det bedste ved violin er hvor stor kontrast der kan være i nuancerne og klangfarverne. At lede efter den helt rette stemning til et specifikt sted i et stykke kan tage uendeligt lang tid, da der i mine øjne er et helt univers at udforske på det område.

Hvad er det bedste ved at spille sammen med andre?
Musik begynder først rigtigt at leve når den deles med andre. Jeg har altid oplevet kammermusik som noget af det mest berigende, man kan opleve som musiker. Når man spiller alene, kan man komme til at sidde fast i sine idéer, og man bliver hurtigt vant til hvordan man selv spiller. Andre musikere kan på den måde fungere som en slags spejl som får en til at se sig selv udefra, og samtidig kan de give én et nyt perspektiv på stykket, man spiller, og inspirere én med deres eget spil og egne meninger. Der kan overraskende nok komme et ekstremt smukt resultat ud af uoverensstemmelser i en kammermusikgruppe, så længe alle er åbne og villige til at afprøve deres grænser.

Mere om Anna: 
Anna er på trods af sin unge alder allerede en meget eftertragtet violinist både i Danmark og i udlandet. Hun var 12, da hun debuterede som solist med DR SymfoniOrkestret, og har siden optrådt med stort set alle de danske landsdelsorkestre samt flere udenlandske symfoniorkestre. Anna har det seneste år udmærket sig i den internationale musikverden ved at have opnået finaleplacering i to store internationale violinkonkurrencer, nemlig Carl Nielsen konkurrencen og den internationale Tibor Varga violinkonkurrence. Derudover har den unge violinist også modtaget en lang række legater, herunder Jacob Gades Legat, Folmer Jensens Musiklegat, Sonning talentlegatet, og Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentpris. Anna spiller på en Ferdinando Gagliano violin fra 1763, udlånt af Augustinusfonden.

Langtmonster2

+45 30 36 30 78 

Festival & Friends
Kronprinsessegade 44
1306 København K
CVR: 4139 0425

Copyright 2021
©  Festival & Friends
Design: Marcus Melo

william_demant_foundation_black-1
KHF_logo_sort_subline
wilhemHans
solistforeningen
Augustinus_Fonden_logo_RGB_black
jargar-logo
86876135_2750651798323606_6435470857639821312_n-1
Artboard-3-8
OBEL_DK
support-juhl-sorensen
DRP2
Koda-Ny