Jonas-1
jonas Frølund

Hvad lytter du helst til — udover klassisk musik?
Gerne jazz og i særdeleshed et nummer som Louis Primas Sing, Sing, Sing. Det er et klasse nummer, som jeg var heldig at spille soloklarinet i dengang i de spæde år i Roskilde Musiske Skoles harmoniorkester, og som har fulgt mig siden. Jeg lytter særligt gerne til det i Benny Goodman og co.'s instrumentale version fra 1937. Der er lavet talrige indspilninger siden, som jeg godt kan lide at orientere mig i, men jeg hælder nu stadig mest til Goodmans version med jungletrommer og det helt rigtige swing.

Hvilket instrument ville du spille udover dit eget — og hvorfor? 
Jeg ville spille fagot, fordi jeg er en stor beundrer af dens klang og artikulationsmuligheder. Det gør også, at visse fagottister er store inspirationskilder i mit daglige klarinetspil.

Hvad ville du helst lave hvis du ikke var musiker?
Så ville jeg gerne være sportsjournalist, dvs. en, der f.eks. dækker sportsbegivenheder i en avis eller på en tv-station som reporter, skribent eller kommentator. Jeg interesserer mig meget for sport og journalistik og herunder for, hvordan medierne beskæftiger sig med sport.

Mere om Jonas: 
Jonas Lyskjær Frølund (1996) færdiggjorde i juni 2020 sin bachelor på Supérieur-konservatoriet (CNSMDP) i Paris, hvor han i tre år blev undervist af Pascal Moraguès, soloklarinettist i Orchestre de Paris. Derpå fortsatte han på kandidaten samme sted, nu som elev af Philippe Berrod, ligeledes soloklarinettist i Orchestre de Paris og en meget anerkendt solist og kammermusiker. Derudover er han medlem af og soloklarinettist i Danmarks Underholdningsorkester, på kontrakt som alternerende soloklarinettist i Malmö SymfoniOrkester og på trial som soloklarinettist i orkestret ved Royal Opera House i London. Jonas er en aktiv kammermusiker og har faste sammenspilspartnere i blæserkvintetten V Coloris, som i 2020 udgav deres første CD med Dinu Lipattis værker for træblæsere, samt i Trio Han/Frølund/Jakshøj og i pianist Elias Holm.

Langtmonster2

+45 30 36 30 78 

Festival & Friends
Kronprinsessegade 44
1306 København K
CVR: 4139 0425

Copyright 2021
©  Festival & Friends
Design: Marcus Melo

william_demant_foundation_black-1
KHF_logo_sort_subline
wilhemHans
solistforeningen
Augustinus_Fonden_logo_RGB_black
jargar-logo
86876135_2750651798323606_6435470857639821312_n-1
Artboard-3-8
OBEL_DK
support-juhl-sorensen
DRP2
Koda-Ny