Lea-1
Lea han

Hvad lytter du helst til, udover klassisk musik?
For tiden er jeg faktisk ret glad for pop-musik. Pop-musik fungerer altid som en instant-humør booster for mig, især gamle kendinge fra 00'erne. Ellers har jeg i de sidste par måneder lyttet en del til fransk musik, elektronisk musik, og rigtig meget til radiostationen P8 Jazz. Når jeg opdager noget som jeg godt kan lide, så kan jeg finde på at lytte til det nonstop i flere dage. Jeg elsker desuden at høre folks anbefalinger til musik. Det føles lidt som at få et indblik i hvordan de går rundt og har det. Det er en meget fin ting synes jeg. 

Hvilket instrument ville du spille udover dit eget, og hvorfor?
Cello, eller måske bratsch fordi den er lidt mindre at bære rundt på. Jeg elsker den lidt dybere (og mørkere) strygerklang. Det skyldes sikkert, at instrumentet ligger i nogenlunde samme stemmeleje som stemmen, men det er bare så vildt udtryksfuldt efter min mening. 

Hvis du ikke skulle have spillet til festivalen, hvad ville du så have lavet i disse tre dage?
Lade være med at sætte vækkeur, stoppe med at tjekke bankkontoen og bare nyde sommeren i København i fulde drag. 

Mere om Lea: 
Begyndte at spille klaver som 6-årig, har vundet adskillelige første priser; 1. Pris ved Steinway Festival, Guldmedalje i Berlingske Tidendes Musikkonkurrence, og DR’s “Spil for Livet”, hvor hun debuterede med DR Symfoniorkestret i en alder af 14 år. Hun studerer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Amalie Malling og Jens Elvekjær. Hun har modtaget priser og legater som; Copenhagen Summerfestivals Talentpris, Bente Calberg legat, Thyra Rosa Berthold Johansens legat, og senest Leonié Sonnings Talentpris i 2020. Udover at være aktiv musiker, har hun også andre roller, bl.a. som bestyrelsesmedlem i Århus Kammermusikfestival, samt festivalleder for “Festival & Friends”. 

Langtmonster2

+45 30 36 30 78 

Festival & Friends
Kronprinsessegade 44
1306 København K
CVR: 4139 0425

Copyright 2021
©  Festival & Friends
Design: Marcus Melo

william_demant_foundation_black-1
KHF_logo_sort_subline
wilhemHans
solistforeningen
Augustinus_Fonden_logo_RGB_black
jargar-logo
86876135_2750651798323606_6435470857639821312_n-1
Artboard-3-8
OBEL_DK
support-juhl-sorensen
DRP2
Koda-Ny