NOVO-1
novo quartet

Hvad lytter du helst til — udover klassisk musik? (Kaya)
Min musiksmag er én stor rodeskuffe, der rummer alt fra reggae, jazz, norsk undergrundsrap til hits fra 00’erne. Jeg lytter helst til pocasts eller andre genrer end klassisk, når jeg har fri, da jeg ellers kan føle, at jeg bliver ved med at være på arbejde. Det føles godt at cleare hovedet fra det, jeg beskæftiger mig med. Jeg lytter dog helst til klassisk musik live, og nyder det i stor stil!

Hvilket instrument ville du spille udover dit eget — og hvorfor? (Kaya)
Jeg har altid været meget fascineret af orgelet. Det kan virke som et utroligt uoverskueligt instrument med alle de knapper, pedaler og rør, men netop dét ville synes var sjovt at gå på opdagelse i. Og så ville jeg føle mig som verdens mest magtfulde menneske, hvis jeg sad ved orgelet og spillede Bachs Toccata og Fuga i d mol. Det er så vild musik!

Hvad er det bedste ved at spille sammen med andre? (Kaya)
At være sammen om et større klangbillede og fælles historiefortælling, uanset hvor forskellige man er. Forskelligheden kan være en udfordring, men samtidig også en inspirationskilde. Flere folk = flere hjerner = flere idéer. Jeg opdager ofte nye sider af mig selv og muligheder i mit instrument, når jeg omgiver mig med så intelligente og skønne medmusikere.

Hvad lytter du helst til — udover klassisk musik? (Nikolai)
Når jeg hører musik, så hører jeg egentlig meget af det samme.
Musikken varierer meget fra noget afslappende jazz med Bremer/McCoy, gamle popsange eller noget levende folkemusik, hvor disse tre genrer alle sammen tilpasser ens humør, om man nu er glad, træt eller tømmermændsramt.

Hvilket instrument ville du spille udover dit eget — og hvorfor? (Nikolai)
Jeg har altid haft en kærlighed til valdhornet, nok mest på grund af soloen i Tchaikovskys 5.symfoni, eller fordi min ældre bror spillede på instrumentet, da han var yngre - det er lidt svært at sige, synes jeg. Så hvis jeg havde muligheden, ville jeg nok spille valdhorn og kun spille soloen i Tchaikovskys 5.symfoni om og om igen. Ellers kunne det være sjovt at spille et messinginstrument, da der ikke er så mange noder i forhold til at spille violin, så måske er det meget rart med 457 takters pause.

Hvis du ikke skulle have spillet til festivalen, hvad ville du så have lavet i disse tre dage? (Nikolai)
Jeg ville helt sikkert høre så mange koncerter som muligt. Da festivalen var igang sidste år, fortrød jeg utroligt meget at jeg kun hørte 2-3 koncerter ud af de mange koncerter der rent faktisk var, og for at være ærlig, var det nogle af de bedste koncerter jeg har været til. Det er nemlig så super sjældent, at man får muligheden at høre den bedste musik af virkelig gode musiker. Det er helt fantastisk og det burde man ikke gå glip af.

Which 3 pieces would you recommend to someone who has never listened to classical music before? (Daniel)
Shostakovich - String Quartet No 8 (with the explanation of the story behind the music)
Elgar - Cello concerto
Bellini - Normas air

What has been your best music experience and why? (Daniel)
Playing Shostakovich 5th symphony in DRSO - the amount of sound and musical expression gathered in one room was almost overwhelming

What is the best thing about your instrument? (Daniel)
The best factor of my instrument is that it has chameleon string power, meaning: viola can easily imitate both violin and cello sound, within an area of a beautiful noble viola tone

Hvad lytter du helst til — udover klassisk musik? (Signe)
Lydbøger

Hvad er det bedste ved dit instrument? (Signe)
Dens varme klang, som jeg seriøst ikke kender nogen, der ikke holder af.

Hvilket instrument ville du spille udover dit eget — og hvorfor? (Signe)
Klarinet. Jeg har altid tænkt, at det måtte være sjovt at spille på et instrument med klapper. Derudover synes jeg, at dens bløde klang er dejlig at lytte til.

Hvilket værk glæder du dig mest til at spille på festivalen — og hvorfor? (Signe)
Schubert kvintet. Værket har den smukkeste 2. sats. Og hvad bedre kan man forestille sig end strygekvartet plus en ekstra cello?


Hvad er det bedste ved at spille sammen med andre? (Signe)
Det er skønt at have andre at dele musikoplevelser med.

Mere om NOVO Quartet: 
NOVO Quartet har haft fuld fart på siden de fire studerende på̊ Det Kongelige Danske Musikkonservatorium startede strygekvartetten op i efteråret 2018. Med violinisterne Kaya Kato Møller og Nikolai Nedergaard, bratschisten Daniel Śledziński og cellisten Signe Ebstrup Bitsch, er der skabt et match, der på̊ én gang sprudler af energi og mod, seriøsitet og dygtighed. Med professor Tim Frederiksen som mentor (bl.a. bag Den Danske Strygekvartet, Nightingale String Quartet), står NOVO Quartet allerede efter to års engageret og nysgerrigt arbejde, med en række priser, udmærkelser og  koncertrejser til nær og fjern. NOVO Quartet er nylig vinder af Danmarks Radios P2 Kammermusikkonkurrence 2020. Sejren følger i kølvandet på̊ en semifinaleplads i Carl Nielsen International Chamber Music Competition (2019) og Grand Prize i ENKOR International Chamber Music Competition 2020.

Langtmonster2

+45 30 36 30 78 

Festival & Friends
Kronprinsessegade 44
1306 København K
CVR: 4139 0425

Copyright 2021
©  Festival & Friends
Design: Marcus Melo

william_demant_foundation_black-1
KHF_logo_sort_subline
wilhemHans
solistforeningen
Augustinus_Fonden_logo_RGB_black
jargar-logo
86876135_2750651798323606_6435470857639821312_n-1
Artboard-3-8
OBEL_DK
support-juhl-sorensen
DRP2
Koda-Ny